De WorkPlace Xperience stond dit jaar in het teken van 'Heroes @ Work', oftewel helden op werk. In dit verslag krijg je een kijkje in wat er te zien en te doen was tijdens dit geslaagde evenement.
Meer info over wat er te zien was? Kijk ook op de WorkPlace Xperience Website en lees het volledige verslag hier.
Dag 1
Op de beursvloer van WorkPlace Xperience 2024 werd over trends en ontwikkelingen kennis gedeeld. Onder andere over hoe AI de veranderende werkomgeving helpt invullen, hoe de inclusieve arbeidsmarkt eruitziet en hoe je circulaire en flexibele gebouwen realiseert.
De opening van WPX 2024 kwam van dagvoorzitter Inge Diepman en Dirk van Gemert van Smart WorkPlace. Laatstgenoemde illustreerde het belang van de onderwerpen die worden behandeld: “We behandelen vandaag een belangrijk vraagstuk, namelijk het verduurzamen van de werkomgeving. Om die opgave beet te pakken ontmoeten en inspireren we elkaar vandaag. Dat doen we bijvoorbeeld met Yuna, onze AI Assistent. De komende twee dagen voorzien we haar gezamenlijk van kennis over de veranderende werkomgeving, waarmee ze steeds slimmer wordt.”
Dag 2
De tweede dag van WorkPlace Xperience stond onder andere in het teken van de lancering van de Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving, netwerken en kennisdelen bij DGOL: Gezonde Gebouwen en het startschot van het initiatief Duurzame Impact Strategie Facility Management.
Het belang en de impact van gezonde gebouwen op je medewerkers kwam vroeg in de ochtend naar voren. Kennisplatform Duurzaam Gebouwd zette diverse experts op het podium, onder leiding van dagvoorzitter Laurens de Lange. Thomas Bögl van LIAG Architecten vertelde over hoe je de gebruiker centraal kunt stellen. “We zijn er eigenlijk voor gemaakt om ons met de natuur te omringen. Maar dat doen we niet. Je omgeving kan je gedrag of je beleving op een positieve manier beïnvloeden. Voor dat doeleinde ontwerpen is een uitdaging.”