Interieurarchitectuur, ijsjes en werkvitaminen

Interieurarchitectuur, ijsjes en werkvitaminen

Wat maakt dat mensen zich écht prettig voelen op kantoor? Hoe beïnvloedt interieurarchitectuur ons welzijn, werkplezier en prestaties? Op dinsdag 15 april tijdens de WorkPlace Xperience 2025 vertellen interieur experts over de uitdagingen die zij met de ‘Biggest Ice Cream Company in the World’ aangingen.

De keuze om op kantoor te werken wordt door veel factoren beïnvloed. Maar één ding is duidelijk: een werkomgeving moet niet alleen functioneel en mooi zijn, maar ook bijdragen aan welzijn en werkplezier. In deze inspiratiesessie, georganiseerd door de Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten (BNI), ontdek je hoe slim ontworpen werkplekken zorgen voor verbinding, energie en werkgeluk. Interieurarchitect Jan Paul de Ridder (EGM interieur) en Marina Dekker (Chief of Happiness, Unilever) nemen je in hun presentatie Gratis ijsjes op kantoor mee in het creatieve proces achter het nieuwe hoofdkantoor van de afgesplitste ijsdivisie van Unilever.

Michou van Gennip (interieurarchitect) laat in haar presentatie Interieurarchitectuur als werkvitamine zien hoe interieurarchitectuur als stille kracht focus, creativiteit en welzijn stimuleert en hoe kleine ontwerpkeuzes grote impact hebben op werkplezier. Twee verhalen, drie sprekers, één heldere boodschap: Het kantoor is méér dan een werkplek – het is een plek waar je graag naartoe gaat.

Gratis ijsjes op kantoor

Het ontwerpen van het kantoor voor de grootste ijsjesfabrikant ter wereld is natuurlijk een droomopdracht voor elke interieurarchitect. En helemaal als die wereldspeler plotseling een startup wordt. Toen Unilever vorig jaar besloot de ijsdivisie af te splitsen en het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen, stond niet alleen de huisvesting ter discussie, maar ook de hele identiteit van het bedrijf. Opeens was de ‘Biggest Ice Cream Company in the World’ een organisatie die zichzelf opnieuw moest uitvinden. Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een werkomgeving die deze transitie moest ondersteunen. EGM interieur kreeg de eervolle taak om dit nieuwe hoofdkantoor te ontwerpen en werkte daarbij nauw samen met de opdrachtgever en diverse andere partijen. Het resultaat? Een dynamische werkomgeving waarin merkbeleving, flexibiliteit en – natuurlijk – ijsjes een centrale rol spelen. Inmiddels werkt EGM interieur aan de wereldwijde uitrol van dit concept. Tijdens deze lezing nemen Jan Paul de Ridder (interieurarchitect, EGM interieur) en Marina Dekker (Chief of Happiness, Unilever) je mee in het ontwerpproces en hun bijzondere samenwerking.

Interieurarchitectuur als werkvitamine

Wat maakt dat mensen zich écht prettig voelen op kantoor? Hoe beïnvloedt interieurarchitectuur ons welzijn, werkplezier en prestaties? In deze inspirerende presentatie laat interieurarchitect Michou van Gennip zien hoe slimme, doordachte ontwerpen bijdragen aan focus, creativiteit, verbinding en energie op de werkvloer. Niet alleen licht en kleur, maar ook akoestiek, diversiteit in materialen, indeling, natuurlijke elementen en het gevoel van ruimte spelen een grote rol. Aan de hand van aansprekende voorbeelden ontdek je hoe interieurarchitectuur fungeert als werkvitamine — een onzichtbare kracht die bijdraagt aan een gezonde, gelukkige en toekomstbestendige werkomgeving. Je leert hoe kleine ontwerpkeuzes grote impact hebben op het dagelijks werkplezier en hoe de fysieke omgeving kan uitnodigen tot samenwerking én concentratie. Michou deelt praktijkcases, inzichten en concrete tips. 

Laat je verrassen door slimme oplossingen die meer doen dan mooi zijn: ze versterken menselijk gedrag, welzijn en prestaties. Schrijf je hier in om er bij te zijn!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven